naar dit doen we

CONTROLLERS CONFERENCE PON

Hoe zorgen we ervoor dat onze finance afdelingen wereldwijd innovatie gaan stimuleren?

— DOEL

Innovatie is een hot-topic binnen PON. Het moet in alle business groepen en divisies gestimuleerd worden. De finance afdeling heeft op het eerste gezicht niet veel met innovatie te maken. De controllers zijn gericht op risicobeperking, controle en berekeningen. Hoe triggeren we deze financials om hun rechter hersenhelft te activeren en vanuit andere perspectieven naar hun werk te kijken? Naast vakinhoudelijke sessies werd AimAtArt gevraagd om een creatieve rode draad te verzorgen tijdens het internationale tweedaagse congres:

Controllers uit comfort zone halen

Interactie en inspiratie genereren m.b.t. innovatie

Internationale financials kennis laten maken met perspectiefwisseling

— AANPAK

Gedurende de tweedaagse heeft AimAtArt diverse interventies verzorgd om de controllers steeds weer te prikkelen om andere denkwijzen toe te passen.

Eye-Opener op locatie m.b.v. kunstcollectie van PON. Vanuit de kunstwerken in gesprek over wat innovatie voor jou en je rol als controller betekent

Verdieping Eye-Opener Tour met gesprekskaarten tijdens de lunch

Visualisatie-opdracht van hoe elke business groep innovatie gaat accelereren

Giveawaykaarten en eigen gemaakte foto’s om innovatie uit te rollen naar de eigen business groep

— RESULTAAT

Controllers uit comfort zone gehaald en denkkader opgerekt

Meer grip op de rol van finance voor innovatie

Open gesprekken en nieuwe ideeën hoe innovatie gestimuleerd kan worden

Inspirerende handvatten om innovatie te stimuleren binnen eigen business groep

— REFERENTIE

“Samen met AimAtArt is invulling gegeven aan een uitdagend programma voor de PON finance community rondom het thema innovatie. De deelnemers werden geprikkeld om op een ‘voor financials on-conventionele’ manier na te denken over innovatie. Door de rechterhersenhelft te activeren gedurende de twee dagen, zijn de effecten die innovatie zou kunnen hebben op de dagelijkse werkzaamheden van de financials, op een creatieve manier aan bod gekomen. Een tweedaags programma wat heeft bijgedragen aan onze behoefte om de finance community bewust te laten worden van de rol die zij kunnen vervullen op het gebied van innovatie in de business op de korte maar ook op de langere termijn.”

Rudolf Nieweg – VP Finance PON

Aantal personen:
120 controllers

Duur:
diverse interventies tijdens de tweedaagse

Actief / reflectief:
50 / 50

Benodigdheden:
AimAtArt verzorgt de materialen en benodigdheden

MEER INFORMATIE

download PDF

OP MAAT VOOR JOUW ORGANISATIE
Neem contact op

Impressie van de Controllers Conference:

CEO Janus Smalbraak opent de Controllers Conference en onderstreept het belang van Innovatie voor PON, ook binnen finance.Emily van AimAtArt introduceert Eye-Opener a.d.h.v. een kunstwerk uit de eigen collectie. A.d.h.v. de eigen kunstcollectie met elkaar in gesprek over innovatie, wat betekent het voor mij? En wat betekent het voor ons als financials?De handleiding geeft uitleg over de kunstwerken. Vanuit de kunstwerken wordt de brug geslagen naar PON en de controllers.Eye-Opener zorgt voor interactie, verbinding en meer grip op het thema innovatie.Afsluitende opdracht om te visualiseren wat innovatie voor jou betekent. De creativiteit komt los!Giveawaykaart met schilderijen uit de collectie.Op de achterkant staat informatie over het werk en vragen om te bespreken binnen elke business groep.

IN DE PRAKTIJK

VOORBEELDEN

SHV: Hoe zorgen we voor een inspirerende kick-off om de juiste toon voor de driedaagse te zetten?Airbus Defence and Space: Hoe initiëren we een nieuwe manier van werken om verschillende markten te kunnen bedienen?Projectmanagementbureau Gemeente Amsterdam: Hoe krijg je zo’n 400 medewerkers enthousiast voor een ingrijpende reorganisatie?PON: Hoe zorgen we ervoor dat onze finance afdelingen wereldwijd innovatie gaan stimuleren?