naar dit doen we

INTEGRATIETRAJECT PROJECTMANAGEMENTBUREAU VAN GEMEENTE AMSTERDAM

Hoe krijg je zo’n 400 medewerkers van de gemeente Amsterdam enthousiast voor een ingrijpende reorganisatie?

— DOEL

Binnen de gemeente Amsterdam werden acht divisies samengevoegd tot één centrale organisatie. De uitdaging was, om alle 400 medewerkers op een positieve manier mee te krijgen. Het Projectmanagementbureau (PMB) schakelde AimAtArt in voor een inhoudelijke bijdrage aan een complex integratietraject.

Medewerkers enthousiasmeren voor een nieuwe eenduidige identiteit

Professionele uitgangspunten aanleren

Kennis uitwisselen, elkaar beter leren kennen

— AANPAK

Een creatief trainingsprogramma waarin we theorie, experiment, interactie en reflectie slim hebben gecombineerd.

Kick-off: Professionele uitgangspunten duidelijk gemaakt met persoonlijke verhalen van enkele medewerkers.

25 workshops: Stoomcursus creatief denken aan de hand van kunstwerken. In teams op pad om foto’s te maken die de uitgangspunten verbeelden en deze foto’s in groepen beoordelen.

Afsluitend debat met 400 PMB-ers over wat de uitgangspunten betekenen. Per uitgangspunt gezamenlijk één winnend beeld gekozen.

— RESULTAAT

Onze bijdrage aan het integratietraject kreeg de beste beoordeling

Medewerkers werden bij actief betrokken bij de integratie

De beste foto’s zijn prominent in het kantoor aanwezig en worden gebruikt in diverse communicatiemiddelen van de gemeente Amsterdam

— REFERENTIE

“Voor ons als projectmanagers is de ‘blauwe kant’ dominant in ons denken en doen. AimAtArt daagde ons uit om op een andere manier naar ons werk te kijken en om zo tot professionele uitgangspunten voor ons handelen te komen. Een waardevol proces en fundament in ons integratietraject om van 8 organisaties naar 1 nieuwe organisatie te komen. De samenwerking met AimAtArt was fantastisch. Inspiratie, betrokkenheid en flexibiliteit, kenmerkt hun aanpak!” Pauline Timman
– directielid Projectmanagementbureau Gemeente Amsterdam

Aantal personen:
400 deelnemers

Duur:
3 maanden

Actief / reflectief:
wisselend per onderdeel

Locatie:
aparte ruimtes van het Projectmanagementbureau

Benodigdheden:
afhankelijk van het onderdeel. AimAtArt verzorgt alle materialen voor de workshops.

MEER INFORMATIE

download PDF

OP MAAT VOOR JOUW ORGANISATIE
Neem contact op

Impressie van het traject:

Hulpmiddelen om de foto’s te maken.Aan de slag met de foto-opdracht.Klaar voor de stemming tijdens het afsluitende event.Lubbert van het PMB begeleidde de discussie over de winnende foto’s.Eindresultaat bij het uitgangspunt over het maken en uitvoeren van plannen binnen realistische planningen.Eindresultaat bij het uitgangspunt over verantwoordelijkheid voelen voor de stad Amsterdam.Deelnemers bekijken de winnende selectie.De geselecteerde foto’s zijn verwerkt in het interieur van het nieuwe kantoor.De muren van vergaderruimtes zijn behangen met de winnende foto’s.De muren van vergaderruimtes zijn behangen met de winnende foto’s.Ook de kluisjes zijn voorzien van een winnende foto.

IN DE PRAKTIJK

VOORBEELDEN

SHV: Hoe zorgen we voor een inspirerende kick-off om de juiste toon voor de driedaagse te zetten?Airbus Defence and Space: Hoe initiëren we een nieuwe manier van werken om verschillende markten te kunnen bedienen?Projectmanagementbureau Gemeente Amsterdam: Hoe krijg je zo’n 400 medewerkers enthousiast voor een ingrijpende reorganisatie?PON: Hoe zorgen we ervoor dat onze finance afdelingen wereldwijd innovatie gaan stimuleren?