naar dit doen we

KICK-OFF SUSTAINOVATION DRIEDAAGSE SHV

Hoe zorgen we voor een inspirerende kick-off om de juiste toon voor de driedaagse te zetten?

— DOEL

SHV Holdings heeft een grote verscheidenheid aan activiteiten, dat komt tot uiting in de diverse groepen verspreid over de hele wereld. Voor SHV staat Sustainovation hoog op de agenda. Het internationale Sustainovation-team is de kartrekker. Op dit moment staat onder andere voor hen de vraag centraal hoe te communiceren over Sustainovation naar de groepen. Als kick-off van een driedaagse meeting met het team werd AimAtArt gevraagd een eye-opener sessie te organiseren:

Inspirerende en verbindende start van de driedaagse

Sustainovation vanuit een ander perspectief benaderen

Ideeën generen om Sustainovation binnen elke groep op de kaart te krijgen

— AANPAK

Eye-Opener op de tentoonstelling HACKING HABITAT

Vanuit de kunstwerken met elkaar in gesprek over Sustainovation en bijbehorende thema’s als passend taalgebruik en visualiseren als hulpmiddel

Afsluitend learnings delen met elkaar m.b.v. de kunstwerken

— RESULTAAT

Beoordeeld met een 9

Positieve toon gezet voor de rest van het programma

Inzicht in de succesfactoren voor communicatie over Sustainovation, heldere evaluatie met AimAtArt geeft inzicht in de vervolgstappen

— REFERENTIE

“Heel prettige samenwerking in voorbereiding, en een onwijs leuke sessie bij Hacking Habitat. Het Eye-Opener programma van AimAtArt geeft op een heel eenvoudige wijze een andere kijk op bestaande thema’s.
We merkten dat we door kunst, beeld en de juiste vragen van AimAtArt veel sneller tot de kern van de discussie kwamen, en met veel meer openheid het gesprek voerden. Voor deze meeting een perfecte start!”
Katrien Wijsman
– Innovation en Sustainovation bij SHV

Aantal personen:
12

Duur:
3 uur

Actief / reflectief:
50 / 50

Locatie:
tentoonstelling HACKING HABITAT

Benodigdheden:
beamer en scherm

MEER INFORMATIE

download PDF

OP MAAT VOOR JOUW ORGANISATIE
Neem contact op

Een impressie van de kick-off:

Vanuit de kunstwerken in gesprek over hoe het prikkelende van de kunstwerken gebruikt kan worden om over Sustainovation te communicerenIn kleine groepjes met behulp van een handleiding langs enkele kunstwerken om vanuit de kunstwerken Sustainovation te benaderen.Bij deze installatie werd gesproken over wat uit het verleden mee naar de toekomst moet worden genomen en wat losgelaten kan en moet worden.

IN DE PRAKTIJK

VOORBEELDEN

SHV: Hoe zorgen we voor een inspirerende kick-off om de juiste toon voor de driedaagse te zetten?Airbus Defence and Space: Hoe initiëren we een nieuwe manier van werken om verschillende markten te kunnen bedienen?Projectmanagementbureau Gemeente Amsterdam: Hoe krijg je zo’n 400 medewerkers enthousiast voor een ingrijpende reorganisatie?PON: Hoe zorgen we ervoor dat onze finance afdelingen wereldwijd innovatie gaan stimuleren?