Terug naar overzicht

Now is the time. Tijd voor nieuw leiderschap.

Van leiders wordt een hoop verwacht. Mensen hebben in deze tijd iemand nodig die laveert tussen niet weten en piketpalen uitzetten. Overtuigend zijn én tegelijkertijd kwetsbaar. Visionair én korte termijn pragmatisch. Daadkrachtig én empathisch coachen. Zie maar eens perspectief te creëren in een tijd die gedomineerd wordt door continu wisselende scenario’s.

AimAtArt experimenteerde een jaar lang om erachter te komen wat toekomstbestendig leiderschap is en wat ervoor nodig is. Wat heb je als leider te doen om koers te houden? Hoe verbind je mensen aan je zodat ze bij je blijven? Welke skills heb je te ontwikkelen in dit digitale tijdperk? En hoe blijf je menselijk in tijden van tech?

We organiseerden live en virtuele masterclasses over deze onderwerpen. Daarnaast speelden we een rol in diverse leiderschapsprogramma’s. Als onderdeel van een leiderschapsontwikkeling of in de vorm van inspiratiesessies voor MT’s en directies.

Wat hebben wij gezien? Relevanter nog: welke conclusies leverden deze masterclasses en sessies op? We zetten het graag voor je op een rij, zodat jij in 2022 nog gerichter verder kan in het ontplooien van jouw leiderschapsrol. Want 1 ding is zeker: now is the time!

Geforceerd uit de waan van de dag

Take-away 1: Je hebt als leider nieuwe ervaringen nodig om scherp te blijven. Die ontstaan niet vanzelf. Je moet hiervoor weg van je bureau. De leiders van een van de grootste telecomaanbieders van Nederland zeiden na afloop van een bezoek aan het Nxt Museum: nieuwe perspectieven moet je forceren. Zoek plekken op die ver van je af staan zodat alle zintuigen worden geprikkeld. In ruil daarvoor ontvang je andere perspectieven. Sta je open en stil bij dit soort ervaringen, dan gaan ze voor jou werken. Bijvoorbeeld als het gaat om het ontwikkelen van een krachtige visie.

Het onvoorstelbare voorstelbaar maken

Take-away 2: Mensen gaan aan op verhalen, dromen en wereldbeelden waar je zelf enthousiast van wordt. Of het nou gaat om duurzaamheid, diversiteit of tech. Het onvoorstelbare voorstelbaar maken, dat is misschien wel de voornaamste taak van een toekomstbestendige leider. Het voorstellingsvermogen van kunstenaars zorgt voor nieuwe inspiratie om jouw verhaal vorm te geven. Visueel aantrekkelijk en aansprekend; ingrediënten die nodig zijn om impact te maken. De leiders die zich in onze programma’s lieten inspireren door creatievelingen, creëerden stuk voor stuk verhalen met impact. Waarmee ze een tool ontwikkelden om hun mensen aan zich te binden en mee te nemen naar de toekomst.

Lef en experiment

Take-away 3: Met leiders die enkel binnen de lijntjes kleuren gaan we er niet komen. De grote opgaven van vandaag en morgen vragen om experiment en lef. Leiders die zichzelf en elkaar uitdagen, verkennen nieuwe richtingen en creëren zo enigszins grip op de steeds veranderende wereld. Laat veranderingen en technologische ontwikkelingen over je heenkomen en speel er flexibel op in. Dat spelen en experimenteren ga je vanzelf doen als je de kunstenaarsmindset toepast. Kunstenaars kunnen je net dat duwtje geven. Hun lef en verbeeldingskracht stimuleren je ook om het blijvend anders te doen. Verrijk je met hun experimenteerdrang en je gaat er geheid meer lef van tonen. De leider die de kunstenaarsmindset activeert, pakt vraagstukken anders aan en speelt zo in op de grote ontwikkelingen van de toekomst.

Now is the time voor ons Nxt Level Leaders programma!

Wil jij ook je leiderschapsprofiel updaten? Now is the time! In ons NXT Level Leaders programma nemen we je mee tijdens een verrassend leiderschapsprogramma met impact. Hier doe je nieuwe inzichten en ideeën op over jouw leiderschapsrol. Met behulp van new media art ontdek je welke rol jij als leider wilt spelen in een wereld die wordt gedomineerd door tech.

Wil je hier meer informatie over? Neem dan contact op met Emily de Valk.

Credits:

多維采樣 | Dimensional Sampling, Yuxi Cao (James) & Lau Hiu Kong (Lawrence), 2020

Topologies #1,  United Visual Artists’, 2020